Pavlovo drvo / Sadnice paulovnije

600,00 дин.

Paulovnija ili kod nas poznatije kao Pavlovo drvo (Paulownia tomentosa) je poznato kao najbrže rastuće drvo na svetu. Dekorativno je, prelepo cveta u rano proleće. Odlično je za hlad okućnice. Pročitajte više o paulovniji…

Opis

Sadnice paulovnije se sade u proleće ili na jesen. Paulovnija ili kod nas poznatije kao Pavlovo drvo (Paulownia tomentosa) je poznato kao najbrže rastuće drvo na svetu. Dekorativno je, prelepo cveta u rano proleće. Odlično je za hlad okućnice. Koren mu se razvija u dubinu i ne smeta temeljima kuće. Zbog dobrih svojstava, u industriji se koristi za pravljenje igračaka, muzičkih instrumenata, brodova,… Sadnice su proslogodisnje orezane i krenuli su novi izbojci. Cvetovi Pavlovog drveta  (Paulownia tomentosa) su izuzetno medonosni, a lišće se u mnogim zemljama koristi za ishranu preživara. Inače je odličan prečišćivač vazduha, pogodan za sadnju oko kuće. Inače se gaji plantažno kao industrijko višenamensko drvo i između ostalog ima visoku kaloričnu vrednost (veću od mrkog uglja)

Sađenje sadnice paulovnije

Sadnicu, kada prođu svi mrazevi, na proleće, posaditi na stalno mesto i sledeće zime zaštititi slamom i džakom. Posle toga joj nije više potrebna zaštita.

Pročitajte više o paulovniji…

Pavlovo drvo / Sadnice paulovnije

Recenzije

Još nema recenzija.

Be the first to review “Pavlovo drvo / Sadnice paulovnije”