Opis
Japanska jabuka – Kaki jabuka ima izuzetno dekorativno lišće i cvet iz koja se razvijaju jarkonarandžasti plodovi veličine jabuke. Može se razmnožavati na razne načine (semenom, kalemljenjem, reznicama, sadnicama…). Prilično dobro podnosi hladnoću (oko -17). Ipak, dobro je posaditi ga na neko ušuškano mesto, zaklonjeno od vetra. Poznato je da može da opstane na našem podneblju bez neke posebne nege. Japanska jabuka – Kaki jabuka daje plod koji se jede potpuno zreo i izuzetno je bogat nutritivnim vrednostima (vlakna, protein, vitamini A, C, E, K, vitamin iz grupe B, beta karotin, kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, jod…). Zbog toga se često pominje i po svojim izuzetnim lekovitim svojstvima.
Pročitaj više:
Drvo kaki jabuke – jače od atomske bombe
[spider_facebook id=“2″]
Recenzije
Još nema komentara.