Akcija!

Sadnice Kamčatske borovnice (Lonicera caerulea var. kamtschatica)

500,00 RSD

Sibirska borovnica, kamčatska borovnica,Majska jagoda, Blue-berried Honeysuckle, haskap… (Lonicera caerulea var. kamtschatica) je bobičavo voće bogato antioksidansima, vitaminima i gvožđem. Dozreva u proleće, pre ostalih vrsta voća.

Opis

Sadnice kamčatske borovnice tolerišu vrlo niske temperature, i do -47 stepeni C, bez značajnijih oštećenja. Kamčatska borovnica (Sibirska borovnica, Blue-berried Honeysuckle, haskap… lat. Lonicera caerulea var. kamtschatica) je bobičavo voće bogato antioksidansima, vitaminima i gvožđem. Dozreva u proleće, pre ostalih vrsta voća. Ovo voće cveta rano, čak i pri temperaturama ispod nule. Cvet nije osetljiv na slabije mrazeve. Za rast ne zahteva izrazito kiselo tlo, kao što je slučaj sa američkom borovnicom. Idealan pH zemljišta iznosi 5,5-6,5, ali uspeva i na tlu drugih karakteristika. Najbolje uspeva na bogatom, dobro dreniranom tlu, i na sunčanoj poziciji. Podnosi polusenku, ali tada daje manji prinos.

Sadi se u jesen ili proleće. Kontejnirane sadnice mogu se saditi i preko cele godine. Međuredni razmak treba da iznosi 3 metra, a razmak između biljaka 1,5 m, ako se žele formirati pojedinačni grmovi, odnosno 1m ako se sadi plantažno. Samobesplodna je vrsta, pa je potrebno posaditi barem dve različite sorte zbog unakrsnog oprašivanja, Najbolji prinos se postiže ako je posađeno pet sorti u zasadu. Po grmu daje rod od 3 do 5 kg.

Sorte u ponudi: Wojtek, Zojka, Rebeka, Jolanta i Tola

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sadnice Kamčatske borovnice (Lonicera caerulea var. kamtschatica)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *